Vijf trainers coachen doelgericht om jou succesvol te maken.

> Nederlandse dressuuramazone

Anky
van Grunsven

Drievoudig olympisch kampioen en de vrouw die in totaal (goud, zilver en brons) de meeste olympische medailles op de zomerspelen in de Nederlandse sportgeschiedenis heeft behaald.

“Focus op de toekomst”

Een droom hebben. Goud halen. Daarna nog twee keer. Weten dat dromen alleen werkelijkheid worden als er hard gewerkt wordt. Plannen maken. Elke dag beter willen worden. Oefenen, eindeloos oefenen. Fouten maken, vallen en weer opstaan. Nieuwe dingen doen, feedback vragen en jezelf ontwikkelen.

Dromen komen nooit vanzelf uit. Van Anky leren wij om te focussen, doelgericht te werken en voor een growth mindset te kiezen. Natuurlijk inspireert Anky. Maar belangrijker nog is dat zij jou concrete handvatten en coaching geeft. Samen gaan we oefenen en krijg je feedback van Anky en de andere aanwezige trainers.

> Nederlandse schaatscoach

Topsport
teamcoach

Een inspirerende persoonlijkheid waarvan we de naam nog even niet verklappen.

“Werk effectief samen”

Samen resultaat boeken. Een team smeden, samenwerken. Verschillende karakters. Elkaar uitdagen en botsen. Samen beter worden. Geïrriteerd zijn en dat uitspreken.
Een gemeenschappelijk doel hebben. Soms botsende belangen.
De coach? Heeft oog voor de mens achter de prestatie. Balanceert tussen de rol van ‘lijsttrekker en lijstduwer’. Schakelt voortdurend tussen inspireren, motiveren, organiseren en faciliteren.

Samenwerken gaat niet vanzelf. Van een ervaren teamcoach leer je wat aandacht voor ‘de hele mens’ betekent. Focus op het individu en het resultaat vraagt wat van jouw leiderschap. Natuurlijk vertelt hij uit eigen ervaring. Maar belangrijker: in deze Masterclass traint en coacht hij jou, om zelf meer uit samenwerking te halen. Directe begeleiding van een ervaren teamcoach, wat wil je nog meer?

> volleybalinternational

Ron
Zwerver

Voormalig Nederlands volleybalinternational en winnaar van de olympische gouden medaille. Daarna werd hij hoofdtrainer en assistent bondscoach van o.a het Nederlands Volleybalteam.

“Zet door als het tegen zit”

Hij zag zichzelf staan op het hoogste podium. Daarom trainde hij jaren lang elke dag. Resultaat: slechts zilver. Spelen van Barcelona: teleurstelling en boosheid. Team valt uiteen. Botsende belangen. De droom blijft: goud halen! Vallen en opnieuw beginnen. Terugvallen op sterke relaties. In gesprek met eigen ego en die opzij zetten.

Jaren later. Vol stadion, grote man, klein hart. Onzeker na twee ballen uit. In een flits: ‘serveer niet weer op mij!’ Om daarna te gaan staan, omdat hij weet hoe hij moet omgaan met zijn eigen onzekerheid.

Ga met Ron in gesprek en leer van hem hoe je omgaat met je eigen schaduw. Laat je inspireren door rijke voorbeelden. Krijg concrete handvatten. Zodat ook jij effectiever kunt omgaan met jouw onzekerheid.

> Trainer en coach

Ale
Riedstra

Ervaren trainer en coach op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. Internationaal werkend in industrie, dienstverlening en zorg.

“Overtuigingen sturen gedrag”

Ale heeft een achtergrond in zowel bedrijfseconomie als toegepaste psychologie. Zijn sterke punten liggen in analytisch denken en empathisch luisteren. Samen leiden deze tot een verrassende veranderaanpak en coachingsvragen die waar nodig en waar mogelijk uitdagend spiegelen. Zijn aanpak leidt altijd tot verbinding en samenhang.

Door zijn manier van werken helpt hij organisaties te laten groeien en ondersteunt hij leiders in hun persoonlijke ontwikkeling. Door dit te doen versterkt Ale professionele relaties binnen organisaties en brengt hij resultaten dichterbij.

Wat andere deelnemers over Ale zeggen
Een fantastische training. Naast de inhoud heb ik vooral genoten en geleerd van de interactieve opzet en de aandacht voor mijn persoonlijk leiderschap. Dank Ale!
Joris van den Aker – programmamanager ESI-TNO
Ale: waardering voor het delen van je expertise en de prettige wijze van coaching!
Judith Tesser – communicatiemanager ESI-TNO
Unieke ervaring Ale! Je luistert ontzettend goed en maakt trainingen zowel doelgericht als heel persoonlijk! Een aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen.
Ann Jenkins – sr. manager high tech industry
Met jullie hulp heb ik geleerd zowel te focussen op de mens als de bal.
Ronald Baarslag – voormalig CEO Fabory
Ik heb ervan genoten, net als van de voorgaande trainingen waar ik aan deelnam. Inhoudelijk rijk, enthousiast gebracht door Ale en Paul. Jullie laten je echt zien tijdens de training en stemmen deze altijd op de behoeften van de groep, ook als dat betekent dat het programma ter plekke moet worden aangepast.
Jeroen Ottens – groepsleider ASML

> Adviseur, trainer en (team)coach

Paul
Hilhorst

Paul ontwikkelt leiders en teamleden zodat zij meer impact hebben in hun organisatie. Als adviseur, trainer en (team) coach ontwerpt en implementeert hij verander- en leiderschapsprogramma’s.

“Als het raak is gebeurt het”

Paul trainingen zijn gericht op duurzame gedragsverandering: hij faciliteert anderen om meer eigenaarschap te nemen, beter samen te werken en de beslissingsmacht te vergroten. Zijn ervaring bij tal van organisaties in verschillende sectoren en industrieën (profit en non-profit) maakt hem een relevante sparringpartner voor directieleden en managers.

Paul is vooral geïnteresseerd in de menselijke dynamiek en psychologisch gedrag. Paul is een verbinder die scherp analyseert. Hij maakt het onuitgesprokene expliciet. Hij combineert humor met ernst en wordt gemotiveerd door het behalen van breed gedragen resultaten. Sinds 2001 werkt hij voor De Boer & Ritsema van Eck (DBR), een adviesbureau gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en de menselijke kant van verandering.

Wat andere deelnemers over Paul zeggen
Paul heeft de gave om altijd dat punt te raken waar het echt om draait. Hij weet mensen te prikkelen, te motiveren en in beweging te brengen. Hij daagt je uit – en helpt je – om dieper en beter na te denken over wat je waarom doet. Na een gesprek met Paul loop ik altijd weg met meer inzichten over hoe ik mijn werk beter kan doen.
Tycho Wassenaar, Programmaleider Academische Leraren
Paul Hilhorst is een steengoede trainer en procesbegeleider op het gebied van verandermanagement. Hij beheerst een scala aan verandermodellen en -theorieën die, dankzij zijn dijk aan ervaring, ook echt tot leven komen. Paul inspireert, confronteert, motiveert, daagt uit… én verbindt. Hij straalt een enorme rust uit en kan iedere situatie vlijmscherp observeren en analyseren. Hij durft zichzelf kwetsbaar op te stellen en nodigt anderen daarmee uit dat ook te doen. Paul is integer en mensgericht, maar houdt tegelijkertijd zijn focus op de organisatiedoelen. Wat mij betreft een voorbeeld leider waar veel van te leren valt en die de training een gouden randje geeft.
Mariëlle Engberink, teamleider opleiding Voeding & Diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam